Program 1- ikke pakkerejse

Camino 1. Mozarabe

Malaga - Cordoba


Deltagergebyr Dkk:  2500,-

PROGRAM


Deltager antal: 10


Dag 1/ 24 km

Vi mødes kl. 10.00 i Malaga lufthavn. Herfra begiver vi os direkte hen til ruten, som i dag er meget kupperet og dufter skønt af timian og kamille. Det går op ad bakke ud gennem terrænet, som snoer sig op over den ene bakke top efter den anden. Gedehyrden er allerede ude med sin flok og hyrdehunden passer trop. Hvis vi vender os om, kan vi se middelhavets dybblå farve i horisonten, selvom vi er en hel dagsmarch fra strandbredden. Inden længe ser vi kun ind mod det bjergpas, som vi skal passere i morgen. 


Dag 2 / 16 km

I dag skal vi opleve turens smukkeste bjergpas. Det er svært at forestille sig, hvor smukt det er, når man når nedstigningen på den anden side af dagens etape. Her går det temmelig takket og udfordrende nedad igen, men panoramaudsigten fra El Torcal findes ikke bedre på hele turen. Hvis altså tågen ikke dækker området. Nu går det nedover og inden længe har vi gået dagens etape. Vi kommer ind i toppen af byen, og snoer os vej ned til vores Hotel i Antequera. I byen kan man se det spændende hulebyggeri fra stenalderen, ”Dolmenes”. I hulen, som nu er museum, vises der historiske film om bygningen af den.


Dag 3 / 23 km

Dagen byder på små grusveje igennem landbrugsområder. Vi vandrer forbi majs- og solsikkemarker og gennem olivenmarker. Området er ret fladt den første del af dagen, og efter en lille stigning ender vi i en landsby på den anden side af bakken, hvor vi indkvarteres på et Hostal. 


Dag 4 / 19 km

Efter nattens søvn og morgenmad på en cafe, begiver vi os ud på nye eventyr. Vi oplever endeløse rækker af oliventræer, men også smalle stier og små broer. Vi vandrer på bakketoppene, og kan betragte landskabet oppefra. Vi kan blandt andet se de næste byer på ruten. På vej ind mod landsbyen Cuevas Bajas, hvor vi spiser frokost, passerer vi bosteder, som dateres tilbage til da romerne bosatte sig i området. 


Dag 5 / 21 km

Endnu en dag med oliventræer. Hele dagen vandrer vi under disse træer og nyder skyggen fra træernes grene. Vi spiser madpakke på marken, og hviler os lidt, inden vi tager det sidste stykke ind til den lidt større by Lucena, hvor vi sover på Hotel. Byen byder på dejlige caféer, isboder, smukke torve og gader med shopping muligheder. Der er også en rig kultur i byen og tradition for virkelig godt håndværk. Det ses på træværk og stenudsmykninger i bybilledet.


Dag 6 / 28 km

En nedlagt jernbanestrækning udgør dagens etape. Derfor er stykket fladt. Der er dog en smuk udsigt over dalen, fordi vi går på en bakkeside. Der er ikke megen skygge denne dag, så sørg for hat og solcreme og godt med vand. Man kan købe sin frokost på den ”gamle station” ved Cabra ved middagstid, hvorefter vi begiver os ud på dagens anden jernbanestrækning. Til slut når vi bjerglandsbyen Dona Mencia, hvor vi spiser aftensmad og sover på et Hotel.


Dag 7 / 9 km

Dagen i dag er lidt anderledes, for dagens etape på 9 hårde km påbegyndes først sidst på eftermiddagen.Turen ventes at tage ca 3 timer, men går hen over bjerget og ind til den lidt større by Baena, hvor vi kan overnatte på Hotel.

Jeg anbefaler at bruge formiddagen på at besøge den lille bjerglandsby Zuhero. Den har en eventyrligt smuk udsigt, en fantastisk borg og dejlige cafeer. Byen ligger kun 6 km fra Dona Mencia, hvor vi befinder os, og kan nemt nås med taxi. 

Dette er ikke en pakkerejse

Deltagergebyret dækker udelukkende turleder.

Nedenstående beløb kommer oveni.

Beløbene er kun vejledende:


Du køber selv flybillet

Du betaler selv undervejs for:

  • 8x Hotel/ B&B           ca 2700,- kr
  • Måltider                    ca 1500,- kr
  • Transport i Spanien  ca 400,- kr
  • Pilgrimspas               ca 20,- kr

Dag 8 / 24 km

For at vi kan nå, at gå den sidste etape ind til Cordoba, tager vi med offentlig bus tidligt denne morgen. Vi står af i Sct Cruz, og vandrer over bakker og landbrugsarealer hele vejen mod Cordoba. Her afløses det ensformige landskabs ro af kulturelle oplevelser. Her er både jødisk, arabisk og romersk kultur blandet godt op med ægte spansk varme og charme. De små gader og stræder er fyldt med blomster og gadesælgere, og der er mange turister året rundt. Vi ser den Romerske bro og jødekvarteret inden vi indkvarteres på vores hotel. 


Dag 9 Tog/bus/Fly

Dagen er på egen hånd, men jeg anbefaler at tage ind og se Mezquitaen, før vi igen samles for at tage toget mod Malaga. Jeg leder jer helt ud til lufthavnen, hvor vores rejse sammen slutter. 

Spanien

Camino 1 Mozarabe

10 - 28 km

Pr. dag

160 km

Totale afstand

400 m/ 10 km

Stigning/ km

18'C

Laveste temp.

28'C

Højeste temp.

36 km

90 km

160 km

110 km