Malaga-Cordoba

Malaga til Cordoba


udbydes ikke forløbig


Vandringen starter i hjertet af Malaga, byen med hyggelige restauranter og caféer, kirker, museerne Picasso og Thyssen, samt borgen. Senere går turen ad grusstier, jordveje, asfaltveje, nedlagt jernbanestrækning og ad bjergstier, med stigning på 400 m over 10 km med forbløffende panoramaudsigt og spændende bjergformationer. Vi går gennem olivenlunde og åer, ser geologiske vidundere. Vi passerer oldtidsfundet Dolmenes, romerske broer, olivenindustri, flora, fauna, smalle gader med hvide huse og oplever gæstfrihed med spansk vin, tapas, sol, og meget mere. Alt sammen ved at følge de gule pile, og muslingeskallen, kendetegnet for Caminoen.

 

Vi vandrer med vores rygsæk på caminoen mod Santiago de Compostella. Godt humør og gå-på-mod rækker langt, men en god fysisk grundform er det der gør turen sjov og harmonisk for dig og gruppen. Hvis du er i tvivl om du kan være med, så kontakt mig og vi finder ud af det sammen. Oplevelserne er unikke. Med få deltagere kan vi komme ind på små lokale steder hvor autenticitet og charme emmer.


Siden Abu Abdullaj i begyndelsen af 1492 havde overgivet sig til de katolske monarker Isabella og Ferdinand, har pilgrimme begivet sig fra Andalusien til Santiago de Compostela, med oliventræerne som en slags rejseledsagere. Således i dag som igennem alle århundrederne, er ruten blevet genopmærket, så vandringsfolk med lyst til at finde ro, kan finde vej.


Man kommer ind til Córdoba, en af Spaniens ældste byer, ad den gamle romerske bro, der fører direkte ind til den gamle moske, Mezquitaen, der uden sidestykke er det mest suggestive vidnesbyrd om den muslimske kulturs blomstring i Córdoba under ummayyderne fra 900 tallet. En statue af den jødiske tænker Maimonides fra de sefardiske jøders guldalder, og synagogen i Calle Judios er blandt attraktionerne i det gamle jødiske kvarter mellem Mezquitaen og den gamle bymur. I de smalle, snoede gader med deres blændende hvide huse syntes tiden at være gået i stå. Bag smedejernslåger ligger blomstrende patioer som små oaser fyldt til bristepunktet med georginer, nelliker og jasminer, appelsin og citrontræer omkring rislende kilder.


Det står i skærende kontrast til de endeløse olivenmarker med de sølvgrønne blade, som vandredagene har budt på, hvor monotonien gav plads til fordybelse og eftertanke.


Gi dig selv et frikvarter, træk stikket ud og tag med på en uges vandring gennem Romertiden, forbi Maurer tiden og ind i det tyvende århundrede.


Spanien

Camino Mozarabe / Tur 1

10-28 km

Pr. dag

160 km

Totale afstand

400 m/ 10 km

Stigning/ km

18'C

min.

28'C

max.

36 km

90 km

110 km

142 km