Hærvejen

Hærvejen

Viborg - Jelling

Aflyst indtil videre

Vi går med vores rygsæk med alle vores ejendele, og vi overnatter fortrinsvis på Herberg. Vi laver mad sammen og spiser sammen.

Jeg vandrer 7 dage på Hærvejen. Du bestemmer selv  hvor du vil starte og slutte sammen med mig. Du skal blot ved tilmelding skrive hvorfra og hvortil  du ønsker at deltage. Mine ture er Backpacking light og derfor har jeg lavet en pakkeliste, som kan hjælpe dig til kun at medbringe det nødvendige, og derved  undgå at turen bliver for tung.


Vi går ned gennem Jylland med næsen vendt mod solen, og retning mod målet, kun 3250 km forude,  Santiago de Compostela.

Om du ønsker at gå for at tænke eller du har lyst til at bevæge dig og møde nye mennesker, så kan Hærvejen være et godt bud på din søgen. At vandre langs Hærvejen giver mulighed for at  komme helt ned i tempo. Her er fred og ro. Tid til at være og tid til at tænke efter. 

Når du vælger Hærvejen til fods, kommer du ind på de mindste veje og stier. På den måde får du en god fornemmelse af, hvordan det har været at rejse i gamle dage.


Hærvejen er på én gang handelsvej, studevej og pilgrimsvej - skabt af mennesker og brugt af mennesker, gennem tusindvis af år.

Hærvejen forbinder den tyske Ochsenweg med Skt. Olavsvejen i Norge. Vi kommer tæt på naturen og kommer til at gå direkte i fodsporene over broer, forbi bygningsværker, mindesmærker og  fæstningsværker, som sætter nutiden i perspektiv. Der er tid til fordybelse  i naturens dybe stille ro, og plads til at tænke høje tanker under den blå himmel. Kirkerne langs ruten er med til at krydre din oplevelse med storhed og nøjsomhed.

På denne måde er Hærvejen et led i pilgrimsvandringen fra Trondheim til Santiago de Compostela eller Rom.

ca. 118 km

Du vælger Travelonfoot på Hærvejen fordi:

Få deltagere; 6-10 personer

Autentisk; Mødet med andre pilgrimme på overnatningsstederne

Charmerende overnatningssteder; Herberger og landsteder

Alternativt; Fleksible tilmelding tilpasset dine muligheder.

Originalt; Den originale pilgrim havde heller ingen til at bære sine ejendele, eller til at lave  mad. Vi hjælper hinanden

Træningstur; Du ønsker at  mærke en uges  vandring på krop og  sjæl. Måske har du meldt dig  til  88 Tempel turen i November,  eller påtænker at vandre en Camino tur og vil se hvordan du har det med at vandre med så få ejendele og sove i sovesal.

 

Danmark

Viborg - Jelling

11 - 22 km

Pr. dag

118 km

Totale afstand

10 m/ 2 km

Stigning/ km

25'C

varmeste

7'C

koldeste

24 km

63 km

208 km

218 km