Cordoba-Castuera

Vandringen starter i hjertet af Córdoba, i det gamle jødiske kvarter mellem Mezquitaen og den gamle bymur, og synagogen i Calle Judios. Når man går gennem de smalle snoede gader, med deres blændende hvide huse, synes tiden at være gået i stå. Bag smedejernslåger ligger blomstrende patioer som små oaser fyldt til bristepunktet med georginer, nelliker og jasminer appelsin og citrontræer omkring rislende kilder. Den imponerende gamle Romerske bro og Mezquitaen er uden sidestykke de mest suggestive vidnesbyrd om den muslimske kulturs blomstring i Córdoba under ummayyderne fra 900 tallet, står i skærende kontrast til grusstiernes monotone udtryk gennem naturreservatet, tæt på naturen med spændende flora, fauna og ro. Jordvejene, ja selv asfaltvejene og de nedlagte jernbanestrækninger, virker beroligende på sjælen. Stigninger på 250 m over 6 km på bjergstien med spændende klippestykker iblandet kobber som Romerne fandt ud af at udvinde, giver tankerne vinger.


Vi går gennem små landsbyer med smalle gader, oplever gæstfrihed med spansk vin, tapas, sol og meget mere, alt sammen ved at følge de gule pile, og muslingeskallen, kendetegnet for Caminoen. Olivenmarkerne er på denne tur udskiftet med landbrugsjord, græsmarker, fårehold, Iberiske sorte grise som roder efter nødder under de skyggefulde træer. Vandringen er fredfyldt, og landsbyerne i Extremadura regionen, byder os velkomne efter hver etape, med et godt måltid mad og en seng at sove i.

 

Vi vandrer med vores rygsæk på caminoen mod Santiago de Compostella. Godt humør og gå-på-mod rækker langt, men en god fysisk grundform er det der gør turen sjov og harmonisk for dig og gruppen. Hvis du er i tvivl om du kan være med, så kontakt mig og vi finder ud af det sammen. Oplevelserne er unikke. Med få deltagere kan vi komme ind på små lokale steder hvor autenticitet og charme emmer.


Der er smukke stykker og andre mindre spændende, men i sin helhed giver det mening og fylder os vandrer med en stor tilfredshed, at gennemføre det, man har sat sig for. Pilgrimsruten bliver til en øjenåbner i mødet med forskellige kulturers rigdomme og andre pilgrimmes erfaringer og oplevelser. Turens udfordring er helt klart de 38 km som vi tilbagelægger på én dag, samtidig med at solen kan være hård alt efter årstiden.


Gi dig selv et frikvarter, træk stikket ud og tag med på en uges vandring gennem Romertiden, forbi Maurer tiden og ind i det tyvende århundrede.120 km

Cordoba-Castuera


udbydes ikke forløbig

Spanien

Camino Mozarabe / Tur 3

20-38 km

Pr. dag

180 km

Total afstand

250 m/ 6 km

Stigning/ km

18'C

Koldeste

26'C

Varmeste

0 km

80 km

120 km

140 km