Castuera-Mérida

Castuera til Mérida

 

udbydes ikke forløbig

På vandringen over de store vidder, finder tankerne ro i rytmen fra vores skridt. Terrænet er forholdsvis fladt. En landsby snoet op af en bakketop. Vandingskanaler og kobberminer fra romertiden popper op overalt i landskabet. Byerne er blevet til på et tegnebræt, men afveksles med romersk mesterbygnings værker.

 

Vi vandrer med vores rygsæk på caminoen mod Santiago de Compostella. Godt humør og gå-på-mod rækker langt, men en god fysisk grundform er det der gør turen sjov og harmonisk for dig og gruppen. Hvis du er i tvivl om du kan være med, så kontakt mig og vi finder ud af det sammen. Oplevelserne er unikke. Med få deltagere kan vi komme ind på små lokale steder hvor autenticitet og charme emmer.


Merida er hovedstad i regionen Extremadura. Byen er grundlagt i 25 f.v.t under navnet Emerita Augusta af Romerne. Romatiseringen af den Iberiska Halvø tog for alvor fart, og Merida, det spanske Rom, ligger i dag ved Via de la Plata som en slags monument med akvædukter, triumfbue, bade og templer samt forlystelsestederne cirkus, amfiteater og teater med plads til 6000 mennesker. Broen med de 60 buer over floden Guadiana, er den længste bevarede romerbro i verden. Camino Mozârabe slutter i denne prægtige by Merida, inden vi vender næsen hjemad. Caminoen fortsætter herfra ad Sølvruten ”Via de la Plata” de sidste 762 km ind til Santiago de Compostela.

 

Gi dig selv et frikvarter, træk stikket ud og tag med på en uges vandring gennem Romertiden, forbi Maurer tiden og ind i det tyvende århundrede.
Spanien

Camino 4 Mozarabe

18-29 km

Pr. dag

120 km

Total afstand

200 m / 10 km

Stigning/ km

10'C

Koldeste

26'C

Varmeste

0 km

80 km

120 km

120 km