Program

     Prisen inkluderer:

 • Fly fra Billund til Osaka med skift undervejs, t/r på økonomiklasse
 • Lufthavnsskatter og -afgifter
 • Transport i Japan iht. program
 • 11 x overnatning i delt værelse iht. program
 • 9 x halvpension
 • 1 x Onsen varmekilde
 • Japansk tolk
 • Dansk turleder
 • Dækning af Rejsegarantifonden ved

Unitas Rejser A/S, medlem nr. 128.


     Prisen inkluderer ikke:

 • Deep Sea Therapy
 • Forsikringer
 • Drikkevarer og frokost


PROGRAM

Deltager antal: 10

Små ændringer kan forekomme i programmet.

Dag 1

Afgang fra Billund med mellemlanding i Europa. 


Dag 2

Ankomst Osaka om morgenen. Offentlig bus til Tokushima, hvor vi indkvarteres på vores Hotel om eftermiddagen.


Dag 3 / 15 km

Gå 9 km. Vi besøger de første templer i omegnen af Tokushima. Herefter tager vi toget til Kamojima hvor vi skal gå 4 km for at  komme til vores Ryokan hvor vi spiser og sover. Her skal vi også besøge den lokale Onsen.


Dag 4 / 16 km

Dagens 16 km forbi #11 og videre op, foregår i et meget kuperet terræn. Denne strækning op til #12 Shosan-ji, regnes for en af de hårdeste etaper på pilgrimsruten. Vi er så heldige at være blandt de få der får lov til at logere her ved Templet. Med  den obligatoriske morgen ceremonien, har vi en uovertruffen mulighed for at opleve Japansk kultur på tæt hold.


Dag 5 /23 km

Vi går i dag 23 km. Vandringen i dag er delt op i to, først ned gennem skoven med smukt udsyn over dalen og de mange farvede træer og buske. Så stejlt opover, indtil vi igen når lille asfalt vej som leder os ned gennem dalen og ind til udkanten af byen, hvorfra vi fortsætter med bus/tog til Tatsue # 19.Her sover og spiser vi i Ryokan.


Dag 6 /15 km (+10)

Gå 15 km(25km) i meget kupperet terræn. Dagens etape har overrasket nogle pga de mange stigninger i det smukke terræn fra #20 #21.Naturen viser sig utrolig smuk og imødekommende, og der kvitteres med smukke udsigter flere steder for vores møje. Vi skal have trænet godt for at kunne klare dagens mange stigninger hvor stien er knoldet og ujævn. Som noget nyt, tager vi en svævebane ned til dalen hvor vi kan spise og sove.


Dag 7 /14 km

Gå 14 km. gennem både bambusplantager, nåleskov og åbne vidder med vilde blomster, ned til  #22, hvor vi spiser og sover på Minshuku. Den første del går ned gennem skov ad ujævn bjergsti, hvor  skråningerne er stenede, og bevokset med tynde træer. En meget smuk tur, men kræver godt vandrefodtøj, og erfaring med bjergvandring. Kort men krævende.


Dag 8 / 23 km

Gå 23 km ud til Stillehavet, primært på asfalt. Vi går gennem landbrugsarealer, byer og langs Stillehavet, hvor surfer boltrer sig i bølgerne, tæt på vores overnatningssted et par km fra #23.


Dag 9 /20 km 

Gå 20 km. Dagens indhold er meget forskellig fra de forgående dages bjergvandring.  Der er mulighed for at blive forkælet i "Deep sea Therapi" badehus, inden vi går forbi Kûkais hule "Mikuradô" og fortsætter vandringen i en "Geo park" langs stillehavet,hvor lyset og lugtene fra havet, bombarderer vores sanser. Byen Muroto Cape, havnen, fyrtårnet og det åbne hav, gør vandringen helt enestående, og anderledes inden vi når foden af bjerget med #26 hvor vi logerer.


Dag 10 /15 km

Gå 15 km. Op over bjerget forbi #26, inden vi fortsætter med bus og tog til Kochi, hvor vi skal besøge #31. Her spiser vi fælles varm mad i stedet for i aften. Der bliver også mulighed for at besøge en Japansk Samurai borg fra 1600 tallet her i Kochi. Virkelig et besøg værd. Vores Hotel ligger små 1½ km fra borgen, og kun 1½ km fra busstationen. Aftensmaden finder du selv i byen.


Teknisk Rejsearrangør:

Unitas Rejser  A/S, medlem nr. 128 af rejsegarantifonden.

Dag 11/ 4 km

Efter fælles morgenmad på hotellet, rejser vi fra øen til fastlandet. Vi tager offentlig bus til Osaka, og følges til vores Hotel. Forplejning er for egen regning  medens vi opholder os på dette hotel. De følgende 1½ døgn er du på egen hånd. Da Osaka kan betegnes som shopping mekka, er der nu rige muligheder for at få det behov dækket her.


Dag 12

Dagen er til fri disposition. Hotellet ligger 40 minutter fra Kyoto´s seværdigheder. Osaka er også værd at kigge på, eller måske vælger du noget helt tredie. Måske kan vi hjælpe dig med informationer om stedet. Vi sover igen på samme Hotel i Osaka.


Dag 13 Tog/bus/Fly

Om morgenen tager vi det offentlige til Osaka Lufthavn hvorfra vi flyver, med en mellem landing i Amsterdam, og ankommer Billund senere samme dag efter 13 timers flyvning.


(# betyder Tempel. Ryokan er en slags Japansk B&B også Minsyuku)

Pris: DKk: ?-

88 Tempel

Pilgrimsrute på Shikoku 

Japan

Øen Shikoku

16-25 km

Pr. dag

154 km

Totale afstand

600 m/ 8 km

Stigning/ km

12'C

Laveste temperatur

20'C

Højste temperatur

12 km

36 km

108 km

154 km