88 TEMPEL- Japan

88 TEMPEL Camino

JAPAN

udbydes ikke  forløbig


Vi vandrer ca 150 km på den østlige del af øen Shikoku, hvor terrænet er skov på bjerg/ skråninger og rismarker i dalene. Du kommer til at bo hos lokalbefolkningen, og oplever skønhed og ro. 88 Tempel ruten, Henro Michi, er under Unescos verdensarvliste, så vi vil vise respekt,  over stedet og befolkningen, som viser os gæstfrihed. Turen skal ikke ses som en turist tur men en dannelses tur. Det er tanken.

 

Huler, bambusskove, geologiske fænomener, vandfald og Stillehavet er naturoplevelser du kommer helt tæt på. Find rytmen på den daglige vandring på 88 Temple, som buddhistiske pilgrimme siden det 800. århundrede. Denne, for os europæere forholdsvis ukendte pilgrimsrute, byder på templer og original Japansk kultur. Der er mange trapper og hårde stigninger på dele af ruten.

 

Efteråret er perfekt for vandrere, og man oplever ahorn træerne røde i Kyoto. Naturen med bambusskovene, floderne, bjergene og stenformationerne på sydspidsen af øen, skaber i sin helhed, kulisse for din vandring på 88 Temple, og er spækket med kultur tilbage fra 800 tallet.

 

Oplevelserne er unikke. Med få deltagere kan vi komme ind på lokale steder hvor autencitet og charme emmer og hvor gæstfriheden er stor.


Overnatning og mad: På Øen Shikoku sover vi én måske to nætter på kloster, og resten på ”Ryokan” slags B&B med sengetøj og hovedpude og futon måtter, oftest flere personer i et rum . I storbyen benytter vi hotel. Vi ankommer typisk sidst på eftermiddagen, får et bad, hvorefter Japansk aftensmad bliver serveret. Der bliver udleveret kimono til at sove i. Japansk morgenmad serveres. Den typiske madpakke består af riskugler med fyld, og drikkevarer til vandringen kan købes i automater langs ruten. Turen er lagt op som backpacking light dvs vi går med vores rygsæk 22-30 liter er passende svarende til 5-6 kg med alle vores ejendele, og vasker hver aften vores tøj i hånden eller fylder en vaskemaskine i fællesskab. Hurtigtørrende lag på lag tøj som du kan tilpasse påklædning i løbet af dagen er således en fordel.Godt humør og gå-på-mod rækker langt, men en god fysisk grundform er absolut nødvendig, og gør turen sjov og harmonisk for dig og gruppen. Hvis du er i tvivl om du kan være med, så kontakt mig og vi finder ud af det sammen

 

Landskabet er som livet. Der er smukke stykker og andre mindre spændende, men i sin helhed giver det mening og fylder os vandrer med en stor tilfredshed, at gennemføre det, man har sat sig for. Pilgrimsruten bliver til en øjenåbner i mødet med forskellige kulturers rigdomme og andre pilgrimmes erfaringer og oplevelser.Teknisk Rejsearrangør:

Unitas Rejser  A/S, medlem nr. 128 af rejsegarantifonden.


ca.150 km

Vandreruten er den 1200 år gamle Buddhistiske pilgrimsrute 88 Temple, Henro Michi, der blev grundlagt af Kobo Daishi. Ruten er en af de få cirkulære pilgrimsruter i verden, og som navnet indikerer, ligger de 88 numererede templer strøet rundt på øens 1200 km lange rute.


Jeg udbyder fra Tempel 11 til Tempel 31. Travelonfoot´s tur til Shikoku, er ikke tænkt som en religiøs tur. Vi besøger kun nogle templer. Men infrastrukturen og pilgrimsrutens smukke forløb, hvor vi vandrer i tusindvis af pilgrimmes fodspor op gennem tiderne, giver en særlig atmosfære. Jeg har gået på ruten siden 2012 og har haft grupper med flere gange. 88 Tempel blev først for alvor kendt i efteråret 2017 da Bertelsen valgte at lave en udsendelse til TV om ruten. Vandres kendskab til ruten, skyldes også, at der de seneste år er opsat reklame for 88 Tempel på Camino Frances i Spanien.

Japan

Øen Shikoku

16-25 km

Pr. dag

150 km

Totale afstand

600 m / 8 km

Stigning / km

12'C

min.

20'C

max.

12 km

36 km

108 km

154 km