Pilgrimsruter

Turene kræver forberedelse hjemmefra, både fysisk og praktisk. Hvis du er i tvivl om du kan være med, så kontakt mig og vi finder ud af det sammen. Godt humør og gå-på-mod rækker langt, men en god fysisk grundform er det der gør turen sjov og harmonisk for dig og gruppen.

Du vandrer med din rygsæk med alle dine ejendele

(max 6 kg) fra start til slut på alle turene.


Vandreruterne i Spanien er de gamle caminoer til den kendte pilgrims by Santiago de Compostela. Caminoen fra Andalusien hedder Camino Mozârabe, og støder op til Camino ”Via de la Plata”, på Dansk ”Sølv ruten”, i byen Merida. Jeg har delt Camino Mozârabe ind i 4 ture. Hver delrute er af cirka en uges varighed. Man kan sagtens vælge én vandrerute i år, og så tage en anden næste år uden det ødelægger noget for oplevelsen. Hver vandrerute har sine udfordringer og sine smukke steder. At det lige blev Camino Mozârabe, skyldes dels mit kendskab til Andalusien og dels at denne pilgrimsrute er mindre besøgt og derfor opfylder ønsket om autenticitet, samtidig med at infrastrukturen for vandrer er udbygget i en sådan grad at vi kan gå i ro og fordybelse uden at fare vild.

Vandreruten på øen Shikoku i Japan foregår på den 800 år gamle Buddhistiske pilgrimsrute 88 Tempel, der blev grundlagt af Kobo Daishi. Ruten er en af de få cirkulære pilgrimsruter i verden og navnet hentyder til de 88 templer der ligger strøet rundt på ruten.

Templerne er nummererede, og det stykke som udbydes er fra Tempel 11 til Tempel 30. Travelonfoot´s tur til Shikoku, er ikke tænkt som en religiøs tur og derfor besøger vi heller ikke alle templerne. Men infrastrukturen og pilgrimsrutens smukke forløb, hvor vi vandrer i tusindvis af pilgrimmes fodspor op gennem tiderne, giver en særlig atmosfære. Jeg håber med tid at kunne tilbyde et stykke mere af denne enestående pilgrimsrute øen rundt.


Vandreruten i Danmark på Hærvejen, er så smuk at jeg bare må have den med i min portefølje. Turen fra Viborg mod grænsen tilbyder os vandrere mange facetter af dansk natur. Jeg udbyder vandring af en uges varighed. Du kan selv bestemme hvor mange dage du vil med. Du kan starte og slutte alle steder på ruten, hvordan det passer ind for dig.Vi kan følges fra Viborg til Jelling, ned gennem Jylland. 

Om pilgrimsruter og det at vandre...

PILGRIMSRUTER