Om det at vandre

Turene kræver forberedelse hjemmefra, både fysisk og praktisk. Hvis du er i tvivl om du kan være med, så kontakt mig og vi finder ud af det sammen. Godt humør og gå-på-mod rækker langt, men en god fysisk grundform er det der gør turen sjov og harmonisk for dig og gruppen.

Du vandrer med din rygsæk med alle dine ejendele

(max 6 kg) fra start til slut på alle turene.


Vandreruterne i Spanien er de gamle caminoer til den kendte pilgrims by Santiago de Compostela. Caminoen fra Andalusien hedder Camino Mozârabe, og støder op til Camino ”Via de la Plata”, på Dansk ”Sølv ruten”, i byen Merida. Jeg har delt Camino Mozârabe ind i 4 ture, således at hver delrute er af cirka en uges varighed. Man kan sagtens vælge én vandrerute i år, og så tage en anden næste år uden det ødelægger noget for oplevelsen. Hver vandrerute har sine udfordringer og sine smukke steder. At det lige blev Camino Mozârabe, skyldes dels mit kendskab til Andalusien og dels at denne pilgrimsrute er mindre besøgt og derfor opfylder ønsket om autenticitet, samtidig med at infrastrukturen for vandrer er udbygget i en sådan grad at vi kan gå i ro og fordybelse uden at fare vild.

Vandreruten på øen Shikoku i Japan foregår på den 800 år gamle Buddhistiske pilgrimsrute 88 Tempels, der blev grundlagt af Kobo Daishi. Ruten er en af de få cirkulære pilgrimsruter i verden  og navnet indikerer at der ligger 88 templer strøet rundt på ruten. Templerne er nummererede, og det stykke som udbydes er fra Tempel 11 til Tempel 31. Travelonfoot´s tur til Shikoku, er ikke tænkt som en religiøs tur og derfor besøger vi heller ikke alle templerne. Men infrastrukturen og pilgrimsrutens smukke forløb, hvor vi vandrer i tusindvis af pilgrimmes fodspor op gennem tiderne, giver en særlig atmosfære. Jeg har gået ruten siden 2012 og har haft grupper med siden da. 88 Tempel blev først for alvor kendt i efteråret 2017 da Bertelsen valgte at lave en udsendelse til TV om ruten. Vandres kendskab til ruten skyldes også, at der de seneste år er opsat reklame for 88 Tempel på Camino Frances i Spanien.


Vandreruten i Danmark på Hærvejen, er så smuk at jeg bare må have den med i min portefølje. Turen fra Viborg mod grænsen tilbyder os vandrere mange facetter af dansk natur. Jeg laver turen som en 14 dages tur. Du bestemmer selv  hvor du vil starte og slutte sammen med mig. Vi går ned gennem Jylland, til vi står med næsen lige ved skiltet der indikerer at der nu kun er 3250 km til Santiago de Compostela, det er da en udfordring der vil noget.

Om pilgrimsruter og det at vandre...

PILGRIMSRUTER